FAQ

10 skarpe til knivmageren

1. Tager du imod bestillinger?

Nej, jeg foretrækker at være uafhængig af deadlines og lave netop den kniv, jeg har lyst til at lave. Jeg tror, bestillingsarbejde ville hænge mig langt ud af halsen, og så er det pludselig ikke længere sjovt at lave kniv! Jeg kan dog henvise til kolleger, der tager imod bestillinger.

2. Hvor køber du dine materialer?

På knivtræf - både klinger og skæftematerialer. Jeg køber sjældent skæftematerialer på nettet, da man let kan overse en revne eller lign. på et lavpixeleret billede. Til gengæld køber jeg meget værkstedsudstyr på nettet.

3. Hvorfor er knivene så dyre?

Jeg har taget spørgsmålet med, da jeg får det hudløshed, når jeg er til knivtræf eller andre arrangementer. De er dyre, fordi de er håndlavede. Unika. Hvis man vil have en billig kniv, har byggemarkedet Hultafors knive til 50 kr.

4. Lever du af knivmageriet?

Nej, det ville være ren utopi ;-)

5. Er dine knive lovlige?

Ja, til formålet; jagt, fritid, spejder, at man gerne vil have et unikt stykke værktøj. Kl. 2 om natten på en bar er de ikke lovlige, men så er det vist også svært at kalde det et "anerkendelsesværdigt formål", hvis man har en kniv i bæltet.

6. Smeder du dine klinger selv?

Nej, jeg køber hos kendte smede, der er dygtige til at lave klinger, og jeg ved, hvor meget der er røget i brokkassen, før smedene er blevet rigtigt gode. Jeg har stor respekt for deres arbejde! Jeg har dog planer om at udslibe klinger selv, så følg med fremover!

7. Hvorfor har knivene ikke fingerstop?

Well, det er også et evigt tilbagevendende spørgsmål - mange jægere foretrækker fingerstop, andre kan sagtens klare sig uden. Mine kunder er ikke kun jægere, så jeg laver de knive, jeg har lyst til. Nogle gange er de med fingerstop og andre gange ikke, det kommer an på dagens humør ;-)

8. Hvor meget værktøj behøver man for at lave en kniv?

Øhm, JEG behøver rigtigt meget værktøj, fordi jeg er værktøjsfreak og ikke vil gå ned på udstyr. I virkeligheden kan man klare sig med en boremaskine, en sav, nogle file, en skruestik og en skruetvinge.....har jeg hørt ;-)

9. Holder du kurser?

Nej, men jeg kan sagtens henvise til nogle, der gør.

10. Hvad lytter du til i værkstedet, når du laver kniv?

Streamer Cam, Little Big Town, Lady Antebellum, Luke Bryan og andre lækre countryartister.